autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, apr. 1st, 2013

Kia pregăteşte un rival pentru Toyota GT-86

Kia a confirmat dezvoltarea unui coupe cu două locuri şi tracţiune spate. Noul model va avea un preţ abordabil, urmând să intre în competiţie directă cu recent lansatele Toyota GT-86 şi Subaru BRZ. Principala sursă de inspiraţie ar putea fi conceptul Kee, lansat în 2010.

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice What Car, Tom Kearns, şeful diviziei de design Kia din America de Nord, a dezvăluit oficial existenţa proiectului unei maşini sport accesibile. “Am creat deja o machetă la scară pentru un coupe ieftin, cu două locuri şi tracţiune pe roţile din spate.”

Oficialii companiei coreene speră ca un astfel de model să transforme radical imaginea Kia. Coupe-ul nu va avea doar meritul de a aduce senzaţiile sportive autentice mai aproape de mase, ci şi misiunea de a imprima brandului un statut aspiraţional, pur emoţional.

Ofensiva de modele de nişă, adresate publicului tânăr, nu se va opri, însă, aici. Viziunea lui Kearns include o gamă Soul extinsă, care ar putea include în viitorul nu foarte îndepărtat un pick-up şi chiar o versiune decapotabilă, inspirată de conceptul Soulster. Succesul neaşteptat de mare al actualului Soul a fost o surpriză de proporţii inclusiv pentru designerul american, care se grăbeşte să prezică un viitor luminos pentru necovenţionalul crossover sub-compact, comparat cu modele iconice precum Mini şi Beetle.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>