autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iul. 4th, 2012

Honda va participa la ediția 2013 Dakar Rally

Honda a anunțat că la următoarea ediție a rallyraid-ului Dakar din ianuarie 2013 va participa cu o echipă de uzină. Honda a câștigat de cinci ori Dakar-ul, ultima participare fiind acum 23 de ani. Între 1981 și 1989 Honda a avut o echipă de uzină implicată în rallyraid-ul Dakar. În această perioadă a câștigat la secțiunea moto de cinci ori competiția. Dakar nu mai este ce a fost, acum se desfășoară în America de Sud.Traseul ediției 2013 va avea startul din capitala statului Peru, Lima. Cele 14 zile de concurs vor presupune parcurgerea a peste 8.000 km prin Peru, Chile și Argentina, sosirea fiind programată la Santiago în Chile în 20 ianuarie 2013.

Echipa niponă se va numi Team HRC și va avea în componență patru piloți – portughezul Helder Rodrigues, brazilianul Felipe Zanol, americanul Sam Sunderland și argentinianul Javier Pizzolito. Vor concura pe un prototip Honda dezvoltat de Motorcycle R&D Center la Honda R&D pe baza modelului CRF 450X. Kitul de dezvoltare a modelului de serie CRF 450X va fi oferit unui număr limitat de echipe private interesate. Tetsuo Suzuki, președintele Honda Racing Corporation, a declarat că echipa de uzină vizează la Dakar 2013 prima poziție.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>