autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, nov. 25th, 2013

Tiriac Collection, primul muzeu auto privat din România

Pasionații de mașini clasice vor putea vizita, începând de vineri, 29 noiembrie, Tiriac Collection, primul muzeu auto privat din România. Acesta va găzdui 65 de automobile extrem de rare, din colecția personală a omului de afaceri Ion Țiriac.

Expoziția a fost amenejată pe locul fostului Metro Otopeni, în imediata vecinătate a parcului Țiriac Auto Rulate, chiar vizavi de aeroportul Henri Coandă. Turul muzeului se va face sub stricta îndrumare a unui ghid, după achitarea unei taxe, a cărei valoare nu a fost încă anunțată.

Ion Țiriac este un mare iubitor de mașini clasice, colecția sa fiind de patru ori mai mare decât numărul de exponate al muzeului de la București. Pentru ca toate cele 250 de piese rare aflate în proprietatea sa să poată fi admirate de vizitatori, automobilele găzduite de Tiriac Collection vor fi înlocuite o dată, la fiecare trei luni.

Printre modelele exclusiviste achiziționate de-a lungul timpului se numără toate cele șase serii de Rolls-Royce Phantom lansate din anii ’60 până în prezent, inclusiv generația a IV-a, produsă în 17 exemplare și vândută doar capetelor încoronate ale lumii. Multe dintre mașini au fost câștigate în cadrul unor licitații internaționale, toate exponatele fiind 100 funcționale.

 

 

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>