autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, sept. 18th, 2013

Grupul Volkswagen vrea să renunţe definitiv la motoarele aspirate în favoarea celor turbo

Grupul Volkswagen vrea să eficientizeze toată gama sa de propulsoare. Germanii promit că vor trece complet la motoare turbo şi vor renunţa la unităţile convenţionale, de generaţie mai veche.

Informaţia a fost confirmată chiar de un oficial Volkswagen, Mark Trahan, responsabil cu normele de calitate ale grupului VAG, într-un interviu acordat Detroit News. Trahan susţine că fiecare constructorul va încerca aceeaşi strategie mai devreme sau mai târziu.

„Trebuie să ai un motor turbo în epoca în care trăim. În prezent, mai avem doar un motor aspirat normal. Când vom lasna noua generaţie a modelului pe care este instalat, vom renunţa la el în favoarea unei unităţi turbo. Asta înseamnă trei sau maxim patru ani”, a declarat Trahan.

Grupul va trebui să înlocuiască mai multe motoare existente în prezent în gama modelelor de sub umbrela VAG. Este vorba despre unitatea de 2.5 litri, cu cinci cilindri, despre motorul de un litru instalat pe VW Up! şi de alte două propulsoare cu şase cilindri.

Alături de Volkswagen, şi Ford intenţionează să renunţe la motoarele aspirate. Americanii vor să profite de tehnologia Ecoboost şi să păstreze agregatele convenţionale doar alături de cele electrice, sub caroseriile hibrizilor din gamă.

Joe Bakaj, vice-preşedintele diviziei de inginerie a motoarelor Ford, a declarat că propulsoarele convenţionale vor ieşi din uz, însă este momentan neclar când se va face această trecere.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>