autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, oct. 14th, 2013

Ford va aduce în Europa noul Edge, un SUV full-size bazat pe Mondeo

Ford va dezvălui luna viitoare, la Los Angeles Motorshow, noua generație a SUV-ului full-size Edge. Acesta va fi repoziționat ca un model global, rival direct pentru Volkswagen Touareg și Volvo XC90.

Spre deosebire de vechiul model, noul Ford Edge va fi disponibil și în Europa, începând de anul viitor, informație confirmată de oficialii companiei, care mizează pe extinderea gamei de SUV-uri pentru a readuce pe profit divizia europeană a Ovalului Albastru.

Expansiunea pieţei de SUV-uri în Europa este o oportunitate unică pentru Ford, ținând cont de vasta noastră experiență în domeniu.”, a declarat Jim Farley, directorul departmentului de vânzări și marketing Ford.

Dezvoltat pornind de la platforma tehnică a noului Mondeo, viitorul Edge se va alătura actualelor Kuga (derivat din Focus) și EcoSport (bazat pe Fiesta) pentru a completa familia de SUV-uri globale produse sub sigla companiei americane.

Ford nu publicat niciun fel de detalii legate de prețul noului Edge, însă de așteptat ca acesta să fie promovat ca o alternativă ceva mai accesibilă la rivalii săi europeni cu pedigree, nefiind exclusă nici opțiunea unui al treilea rând de scaune.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>