autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, oct. 28th, 2013

Ford va suspenda complet, timp de opt zile, activitatea uzinei de la Craiova

Uzina Ford din Craiova își va închide, din nou, temporar porțile în luna noiembrie. Producția de vehicule va fi sistată timp de 13 zile, conform calendarului inițial, constructorul american urmând să suspende, în premieră, complet și fluxul de asamblare a motoarelor EcoBoost, până la data de 18 noiembrie.

Pentru prima dată de la deschiderea sa, fabrica Ford din Bănie își va sista complet activitatea, timp de opt zile, perioadă în care oprirea producției de mașini se va suprapune, practic, cu cea a secției de motoare. Angajații vor fi trimiși în șomaj tehnic, ceea ce înseamnă că vor primi 80 din drepturile salariale cuvenite.

Decizia suspendării producției a fost luată pe fondul cererii tot mai scăzute de pe piața europeană, per ansamblu. Vânzările de mașini noi sunt, în continuare, în picaj, la nivelul întregului continent, pauzele de activitate din Bănie urmând să le permită americanilor să adapteze fluxul de producție la trendul negativ al pieței.

Bineînțeles, întreruperile programate pentru luna viitoare vor duce la scăderea cadenței preconizate pentru B-Max, în 2013, producția totală a monovolumului de clasă mică urmând să fie viciată cu cel puțin 4.810 de unități. Numărul de motoare EcoBoost de 1 și 1,5 litri asamblate în țara noastră va scădea și el, cu aproximativ 8.000 de unități. În prezent, la Craiova sunt produse 1.000 motoare și 370 de mașini pe zi.

Nu este pentru prima dată când Ford oprește fluxul de producție al fabricii de la Craiova. Activitatea uzinei a mai fost suspendată, în condiții similare, și lunile trecute, timp de șapte zile, în septembrie, respectiv 13 zile, în octombrie. Nu este exclus ca Ford să anunțe noi întreruperi de activitate și în luna decembrie.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>