sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăMașini noiFord F-150 - pick-up revoluționar cu caroserie din aluminiu și motoare EcoBoost

Ford F-150 – pick-up revoluționar cu caroserie din aluminiu și motoare EcoBoost

Ford F-150, cea mai vândută mașină de pe continentul Nord American, revoluționează segmentul camionetelor full-size, utilizând, în premieră, materiale high-tech precum aluminiul pentru a aduce economii fără precedent în materie de greutate.

Astfel, noua generație a pick-up-ului Ford F-150 se poate lăuda cu o caroserie realizată integral din aluminiu și o reducere cu aproximativ 300-350 kilograme a masei totale. Platforma tehnică a fost reproiectată de la zero, șasiul fiind construit dintr-un oțel special, mai ușor, dar mult mai rezistent.

Paleta de motorizări a noului Ford F-150 va fi una extrem de generoasă. Clienții vor avea de ales între patru variante cu șase și opt cilindri. Două dintre ele fac parte din gama EcoBoost și sunt complet noi – un V6 2,7 litri și un V6 de 3,5 litri, în timp ce generația anterioară a lăsat moștenire marele V8 de 5,0 litri și un Ti-VCT de 3,5 litri. Printre dotările de bază ale modelelor EcoBoost se numără sistemul start&stop și grila frontală activă.

Din arsenalul tehnologic al pick-up-ului Ford fac parte un sistem de monitorizare video la 360 grade, faruri full-LED, benă cu șine speciale de încărcare pentru ATV-uri sau motociclete și binecunoscuta centrală de infotainment SYNC, cu touchscreen de 8 inci. Noul Ford F-150 nu dezamăgește nici în materie de siguranță, fiind echipat, în funcție de versiune, cu centuri de siguranță gonflabile pentru pasagerii din spate, asistent pentru unghi mort sau tempomat adaptiv inteligent. ESP-ul va fi standard.

Ford F-150 domină topurile de vânzări din America de Nord de mai bine de trei decenii, fiind cel mai bine vândut pick-up din ultimii 37 de ani și, în același timp, cel mai bine vândut automobil din Statele Unite, performanță atinsă an de an, din 1980.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole