vineri, martie 29, 2024
AcasăMașini noiFord Edge, noul SUV full-size bazat pe Mondeo, sosește în Europa din...

Ford Edge, noul SUV full-size bazat pe Mondeo, sosește în Europa din 2015

Ford a dezvăluit la Koln noua generație a SUV-ului full-size Edge. Acesta va fi repoziționat ca un model global, rival direct pentru BMW X3 sau Audi Q5.

Spre deosebire de vechiul model, noul Ford Edge va fi disponibil și în Europa, din ultimul trimestru al anului viitor, oficialii companiei americane mizând pe extinderea gamei de SUV-uri pentru a readuce pe profit divizia europeană a Ovalului Albastru.

„Expansiunea pieţei de SUV-uri în Europa este o oportunitate unică pentru Ford, ținând cont de vasta noastră experiență în domeniu.”, a declarat Jim Farley, directorul departmentului de vânzări și marketing Ford.

Dezvoltat pornind de la platforma tehnică a noului Mondeo, Edge afișează o lungime de 4,81 metri și oferă cinci locuri, urmând să se alăture actualelor Kuga (derivat din Focus) și EcoSport (bazat pe Fiesta) pentru a completa familia de SUV-uri globale produse sub sigla companiei americane.

Interesant este că Ford a ales să ofere noul Edge în compania unei game de motorizări alimentate exclusiv cu motorină, detaliu ce subliniază importanța pe care americanii o acordă gusturilor clientelei europene. Astfel, un singur diesel de 2 litri, va fi disponibil la debut, în două trepte de putere: 2.0 TDCi de 180 CP/400 Nm și 2.0 TDCi de 210 CP/450 Nm. Modelul de top vine cu o transmisie automată cu șase trepte, iar cel entry-level, cu o cutie manuală. Noul Edge va fi și primul model Ford echipat cu noul sistem de tracțiune integrală Intelligent All Wheel Drive cu Torque Vectoring Control și Curve Control.

Ford Edge aduce și câteva premiere interesante în materie de sisteme de siguranță sau confort:
-centuri spate cu airbag-uri integrate,
-Adaptive Steering (direcție adaptivă ce modifică în timp real rata de virare în funcție de viteză
-Active Noise Cancellation (utilizeaza trei microfoane din habitaclu si genereaza unde sonore opuse emise prin intermediul sistemului audio, pentru a camufla sunetul motorului)
-Front Split View Camera (sistem de monitorizare cu camere care captează imagini la 180 de grade)


Lista sistemelor de asistență include:

-SYNC 2, sistemul avansat Ford de conectivitate la bordul masinii cu comanda vocala
-Adaptive Cruise Control cu Collision Mitigation si Forward Alert
-Enhanced Active Park Assist cu Perpendicular Parking si Cross Traffic Alert
-Active City Stop
-Blind Spot Information System
-Lane Keeping Aid
-Traffic Sign Recognition

Ford nu publicat niciun fel de detalii legate de prețurile noului Edge, însă de așteptat ca acesta să coste aproximativ 35.000 de euro, fiind promovat ca o alternativă ceva mai accesibilă la rivalii săi europeni cu pedigree.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole