autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: lun, aug. 26th, 2013

Ford B-Max este cel mai vândut monovolum de clasă mică din Europa

Primul semestru a fost de bun augur pentru Ford B-Max. Cu o cotă de piață consistentă de 15,8, modelul produs la Craiova a urcat pe prima poziție în topul celor mai vândute monovolume de clasa B din Europa.

Clienții de pe Bătrânul Continent au primit cu multă căldură primul MPV de clasă mică de la Ford, în primele șase luni ale anului fiind comandate peste 38.000 unități. B-Max a reușit, astfel, să surclaseze rivali cu o tradiție ceva mai îndelungată precum Opel Meriva, Nissan Note sau Citroen C3 Picasso, inclusiv pe piețe cu o importanță majoră – Germania, Marea Britanie sau Olanda.

Peste 80 dintre clienți au optat pentru sistemul multimedia Ford SYNC echipat cu funcție Emergency Assistance de alertare a serviciilor de urgență în caz de accident, premiată de EuroNCAP. Micul EcoBoost de 1 litru, Motorul Anului 2013, a fost ales de peste 43 dintre cumpărători, iar 22 dintre proaspeții clienții de Ford B-Max au comandat sistemul de evitare a coliziunilor iminente Active City Stop.

„Știam că B-MAX este un automobil deosebit, în special datorită sistemului de acces ușor (Ford Easy Access), pe care clienții îl descoperă și îl folosesc în noi moduri în fiecare zi,” a declarat Roelant de Waard, Vicepreședinte, Marketing, Vanzari si Service, Ford Europa. „După cum o arată și cifrele de vânzări, combinația unică de design ingenios și tehnologie inteligentă a B-MAX a schimbat cu adevărat așteptările clienților cu privire la mașinile de dimensiuni mici.”

Producția lui B-MAX la uzina Ford din Bănie a demarat la mijlocul anului trecut, iar debutul comercial la nivelul întregului continent a avut loc câteva luni mai târziu, în noiembrie 2012.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>