autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, aug. 30th, 2012

Fiat Panda 4×4 va debuta la Paris

Fiat se laudă cu singurul model cu tracțiune integrală din clasa mini, acesta este Fiat Panda 4×4, modelul va fi expus în premieră mondială la salonul de la Paris. A treia generație Fiat Panda mai primește o versiune, este vorba despre modelul cu tracțiune integrală. Modelul are o lungime de 3.68 meri, o lățime de 1.67 metri și o înălțime de 1.60 metri. Ecartamentul față este de 1.41 metri în timp ce înspate avem un ecartament de 1.40 metri. Din punct de vedere estetic, departamentul Fiat Centro Stile a adus un plus de masculinitate caroserie conferindu-i modelului un aer de SUV.

La interior a fost lărgită gama de personalizare. Fiat Panda 4×4 este echipată cu un sistem numit de italieni – ”Torque on demand”. Este un sistem de tracțiune integrală permanentă, cu două diferențiale. Întreg sistemul este controlat este controlat de o unitate electronică care analizează condițiile de rulare și aderență pentru a distribui optim cuplul motor spre cele două punți. Unul dintre avantajele sistemului este că lucrează automat, nu necesită implicare celui de la volan. Panda 4×4 este echipată standard cu ESP și ELD diferențial blocabil electronic. Sistemul ELD poate fi activat de șofer și este activ până la o viteză de 50 km/h.

La debut vor fi disponibile două motorizări, ambele echipate cu sistemul start/ stop. Este vorba despre propulsorul de 0.9 litri TwinAir Turbo de 85 CP și de agregatul 1.3 MultiJet II de 75 CP. Motorizările vor fi echipate cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, la care prima treaptă are un raport redus pentru a suplini lipsa reductorului.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>