autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, mai 28th, 2013

Facelift și motoare noi pentru Opel Corsa

Înainte de a preda ștafeta unei generații complet noi, Opel Corsa va trece printr-o nouă operațiune de facelift, a doua și ultima revizuire din cariera citadinei germane.

Cu excepția unei părți frontale complet redesenate, designul nu va suferi modificări radicale. Marile noutăți se vor afla sub rochia de bal a micului model german.

Corsa va fi, alături de noul Adam, unul dintre primele modele din gama Opel pe care vor fi montate noile motorizări turbo în trei cilindri. Acestea vor îndeplini noile norme de poluare Euro6 și vor apela la cele mai soluții tehnice pentru a aduce economii consistente în materie de consum și emisii. Sistemul start&stop va fi oferit standard.

Lansat în 2006, Corsa va rămâne în actuala formă până în 2015, ceea ce înseamnă că va petrece mai bine de un deceniu pe piață. Deși pare o carieră neobișnuit de lungă, strategia aleasă de Opel nu este, însă, lipsită de logică, având în vedere că micul Corsa se vinde încă suficient de bine pentru a justifica amânarea lansării unui nou model.

În 2012, Corsa s-a clasat pe locul șase în clasamentul vânzărilor europene, iar în martie 2013 a urcat chiar pe poziția a treia.

Foto: AutoWeek.nl

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>