autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 1st, 2013

Fabrica Opel din Bochum rămăne deschisă pănă în 2016

După o lungă rundă de negocieri, sindicatele constructorului german Opel şi reprezentanţii General Motors au ajuns la o înţelegere privind închiderea uzinei din Bochum, la finele lui 2016.

O parte din facilităţile actuale vor fi refolosite pentru activităţi de logistică şi distribuţie de componente, ceea ce va garanta păstrarea unui număr de 1.200 de posturi de muncă, după sistarea producţiei de maşini.

În prezent, fabrica din Bochum are 3.300 de angajaţi, aici fiind produs monovolumul Zafira, dar şi diverse componente destinate altor modele din portofoliul Opel. În anii de glorie, 20.000 de muncitori lucrau în uzina din valea Ruht. Efectivele au fost reduse pentru prima dată în 2004, atunci când doar 9.000 de angajaţi şi-au păstrat locurile de muncă.

Una dintre condiţiile impuse de General Motors vizează îngheţarea actualelor salarii până în 2015, creşterile promise iniţial de gigantul american fiind suspendate încă din luna noiembrie, ca urmare a pierderilor financiare uriaşe înregistrate în ultimii doi ani.

General Motors a raportat pierderi de 1,8 miliarde de euro numai în 2012, pe Bătrânul Continent, divizia sa europeană contabilizând un minus total de 18 miliarde de euro din 1999 până în prezent.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>