autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, oct. 18th, 2012

Elveția, țara în care Dacia vinde mai mult decât brandurile puternice

Înmatriculările Dacia din Elveția au atins 6205 unități în 2011, iar în primele nouă luni din 2012 au depășit 4000. Pe scurt, asta înseamnă o cotă de piață de aproape 2. Mai exact, Dacia a atins 1,9, față de 10,5 în cazul celor de la Volkswagen sau 5 pentru Renault. Producătorul autohton reușește însă să depășească branduri prestigioase ca Seat (cu 1,8), Mitsubishi (1,7), Porsche (0,7) sau Alfa Romeo (0,7).

Se pare că, o dată cu efectele crizei mondiale, clientul elvețian a decis să se orienteze spre mărcile low cost, iar vârful acestei piețe este dominat de Dacia. Cum Elveția este o zonă foarte exigentă, rezultatele fabricantului român sunt de apreciat. Dacia se comercializează în Elveția din 2006. Chiar dacă Dacia a lansat Lodgy, este greu de crezut că noul model poate detrona SUV-ul Duster, care deține 44 din vânzările totale.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>