autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, nov. 6th, 2013

A doua generație Dacia Sandero, la borna 100.000

Dacia sărbătorește producția exemplarului Sandero 2 cu numărul 100.000, performanță atinsă de Uzina Vehicule de la Mioveni în mai puțin de un an de la debutul comercial al noii generații, lansată în toamna lui 2012, la Salonul Auto de la Paris.

Mașina aniversară este un Sandero Stepway gris platine. Echipată cu noul motor turbo pe benzină, de 0,9 litri și 90 CP, aceasta a fost comandată de un client din Franța, cea mai mare piață de export pentru constructorul de la Mioveni.

În prezent, noua generație de modele Dacia Sandero și Sandero Stepway acoperă aproximativ 30 din cadența zilnică a uzinelor Dacia, estimată la 1.400 de mașini pe zi. Anul acesta, fabrica Dacia se va apropia pentru prima dată de capacitatea sa maximă, targetul oficial de producție stabilit pentru 2013 fiind de cel puțin 340.000 mașini.

Încă de la lansare, noul Sandero s-a instalat rapid pe una dintre pozițiile fruntașe din topul vânzărilor, în segmentul B, mai ales pe piețele Vestice, acolo unde Stepway este unul dintre cele mai cerute modele Dacia, alături de bestseller-ul Duster.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>