joi, aprilie 18, 2024
AcasăIndustrieDirectorul Porsche Inter Auto România, Dana Cortina, va face parte din conducerea...

Directorul Porsche Inter Auto România, Dana Cortina, va face parte din conducerea VW Group Retail Spania

Porsche Inter Auto România, companie care aparține Porsche Holding și care deține dealerii proprii ai acestei companii în România, a anunțat că directorul general Dana Cortina va prelua un post în managementul Volkswagen Group Retail Spania, de la 1 februarie, locul său fiind luat de Peter Copetti, de la Porsche Viena.

Transferul Danei Cortina la o subsidiară din cadrul Porsche Holding, în altă țară, este a doua mutare importantă a unui director general, în istoria existenței Porsche România, după cea a lui Alin Tapalagă, în 2011, care a preluat poziția de director al Porsche Columbia.

Dana Cortina lucrează în Porsche Holding din 1998, fiind director în cadrul Porsche România până când activitățile acestei companii (import și retail) s-au separat, fiind înființată Porsche Inter Auto România, în 2005.

Dana Cortina, director general Porsche Inter Auto: “Eu cred că lucrurile trebuie să intre într-o anumită stabilitate”

Peter Copetti, cel care va veni în România pentru a ocupa poziția pe care a deținut-o Dana Cortina, lucrează în Porsche Holding din 1992, iar din 1999 a ocupat funcţia de Director General al Porsche Wien Simmering, dealer al Porsche Inter Auto din Austria.

Porsche Inter Auto România estimează un volum de 5.000 de maşini noi în acest an, în scădere față de anul trecut, când a livrat 5.800 de avehicule. În ciuda crizei de pe piaa auto din România, compania şi-a menţinut profitabilitatea în timpul anilor de declin economic, în ciuda scăderii pieţei locale cu aproape 80%. Potrivit informațiile furnizate de PIA, compania şi-a dublat cota de piaţă, de la 3.3% în 2007 la aproape 7% în 2013. În toamna acestui an, Porsche Inter Auto a inaugurat cel mai mare centru comercial auto de mărci premium și de lux din Europa de Sud-Est. Investiția, începută înainte de debutul crizei pe piața românească, a fost suspendată mai mulți ani și finalizată în 2013.

Porsche Inter Auto

Compania Porsche Inter Auto România face parte din Porsche Holding, o companie separată de producătorul de automobile Porsche, dar care a fost fondat tot de familiile Porsche și Piech. În urmă cu aproximativ doi ani, Volkswagen Group a devenit unic proprietar al Porsche Holding, însă familiile Porsche și Piech dețin pachetul majoritar al Volkswagen group.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole