autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, ian. 3rd, 2013

Designerul-șef Peter Schreyer a fost numit președinte al Kia Motors

Germanul Peter Schreyer, designer-șef și vicepreședinte al companiei Kia Motors a devenit primul președinte non-coreean din istoria mărcii, decizia fiind luată în ultimele zile ale anului trecut. Schreyer este responsabil pentru transformarea radicală a designului gamei Kia din ultimii 6 ani. El a fost angajat de Kia în 2006, după ce acesta părăsise grupul Volkswagen, unde și-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Ferdinand Piech, unul dintre cei mai influenți oameni din VW Group, președinte al board-ului de supervizori, a declarat în 2012 că nu ar fi trebuit să-l lase să plece pe Schreyer. Designerul și-a început activitatea la Kia, la momentul respectiv, cu noul Soul, un model special în gama Kia, prin intermediul căruia a adus primele schimbări, inclusiv grila „nas de tigru”, apoi a desenat noile SUV-uri Sorento și Sportage, precum și Picanto, Rio, generația a doua Cee’d și Optima. Anul acesta va lansa și cel din urmă model transformat, MPV-ul Carens. Tot el a creat și limuzina Quoris, cu care marca intenționează să concureze brandurile premium europene pe piețele asiatice. Designul acestui model a fost acuzat că a preluat unele din ideile de design de pe modele precum BMW Serie 5 și Audi A7.

Cariera de designer auto a lui Peter Schreyer a început la Audi, pe vremea când era student al Universității de Științe Aplicate din Munchen, primind ulterior o bursă pentru Royal College of Art din Londra. În 2007, această prestigioasă instituție i-a acordat titlul de doctor onorific, fiind al treilea designer din insustria auto, după Sergio Pininfarina și Giorgetto Giugiaro, care primește titlul din partea Royal College of Art.

Kia Motors este o subsidiară a Hyundai Motors și era condusă până la data numirii lui Schreyer de doi președinți, Hyoung-Keun Lee, care este și vicepreședinte al consiliul de administrație și CEO al companiei, precum și de Sam-Ung Lee, președinte și CEO. Kia nu a precizat care vor fi atribuțiile executive ale lui Petere Schreyer.

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. […] Kia în materie de mașini sport se anunță din ce în ce mai interesant, dacă propunerile președintelui Peter Schreyer, șef al designului în grupul Hyundai – Kia, vor deveni realitate.  Acesta și-a reafirmat […]

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>