autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, mart. 15th, 2013

Dacia nu mai lansează niciun model complet nou în următorii doi ani

Dacia suspendă temporar extinderea gamei de modele, a anunţat la Geneva Carlos Tavares, directorul operaţional al Grupului Renault şi numărul doi în ierarhia companiei după Carlos Ghosn.

Astfel, niciun model complet nou nu va mai fi lansat în următoarele 18 luni, singura premieră din perioada următoare fiind versiunea restilizată a SUV-ului Duster, aşteptată la Salonul Auto de la Frankfurt, din toamnă.

“Avem cea mai tânără gamă de modele din Europa. Am investit mult, iar acum a sosit momentul să culegem roadele şi să asigurăm succesul portofoliului pe care îl avem în prezent.”, a declarat oficialul Renault, citat de publicaţia olandeză AutoWeek. Potrivit lui Tavares, prioritatea numărul unu este creşterea cotei de piaţă, atât în Europa de Vest, cât şi în zonele emergente.

Calendarul încărcat de lansări Dacia din ultimii trei ani a culminat luna trecută, la Geneva, cu debutul noului Logan MCV, al şaptelea model din gama constructorului de la Mioveni.

Tot la Geneva, Tom Lane, directorul de produse Renault, nu a exclus ideea lansării unui model mai mare decât Sandero şi nici un posibil schimb de tehnologie cu noua marcă low-cost Datsun, iar Arnauld Debouef, şeful gamei entry Renault, a confirmat existenţa proiectului unui model mai mic şi mai ieftin decât Sandero, reiterând în acelaşi timp strategia curentă potrivit căreia numărul maxim de modele ce ar permite menţinerea unui raport ideal între profitabilitate şi costurile de promovare/industrializare este de maximum 7 sau 8.

Care va fi cel de-al optulea model din gama Dacia? Cea mai plauzibilă variantă rămâne un pick-up derivat din Dokker sau din Duster. Noua utilitară nu va fi însă lansată mai devreme de 2015.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>