joi, mai 16, 2024
AcasăMașini noiDacia Duster Pick-up a depășit stadiul de proiect - noi imagini spion

Dacia Duster Pick-up a depășit stadiul de proiect – noi imagini spion

Dacia Duster Pick-up nu a primit, cel puțin la nivel declarativ, undă verde pentru producția de serie. Proiectul Romturingia merge, însă, mai departe, tot mai multe prototipuri fiind surprinse de fotografii spioni de ocazie în împrejurimile uzinei Dacia de la Pitești.

Cel mai bun semn că Duster Pick-up are șanse să ajungă pe piață, fie și într-o serie limitată, realizată de carosierul Romturingia, este trecerea de la faza de proiect la cea de testare. Noile fotografii spion dezvăluie încă un detaliu important. Dacă primul prototip era bazat pe varianta fără facelift a SUV-ului argeșean, noile modele de pre-serie sunt, evident, construite pornind de la noul Duster Facelift, lansat în toamna anului trecut.

Anul trecut, reporterii noștri au descoperit o versiune de caroserie de tip pick-up a SUV-ului Dacia Duster, în parcarea unui dealer Renault, iar fotografiile pe care le-am publicat la acel moment au făcut vâlvă în toate publicațiile auto din Europa și chiar Amercia de Sud. Povestea prototipului Dacia Duster Pick-up este însă una mai puțin obișnuită.

Dacia Duster Pick-up a fost realizată de Romturingia la cererea Renault România, potrivit declarațiilor făcute anul trecut de Thomas Dubruel, directorul general al companiei care se ocupă de vânzarea pe piața românească a modelelor grupului Renault.

“După dispariția modelului Dacia Logan Pick-up, piața a rămas cu o nișă neacoperită. Aveam cereri de la clienți pe care ne-am gândit cum să le onorăm. Așa s-a născut acest model pick-up derivat din Dacia Duster”, ne-a declarat Thomas Dubruel. “Cei de la Romturingia sunt partenerii noștri, am realizat împreună cu ei mai multe adaptări pentru vehiculele noastre, pentru diferite utilizări, și le-a cerut să facă acest prototip”, a mai spus șeful Renault Commerciale Roumanie.

Proiectul Duster Pick-up a plecat de la cererile venite din partea marilor clienți de flote, precum Petrom și GDF, pentru un model polivalent, cu o suprafață de încărcare generoasă, neacoperită și bune aptitudini în teren accidentat.

“Principalii clienți ar putea fi firmele mari care au nevoie de flote pentru activitățile de teren, cele de telefonie, de exemplu, care caută o mașină robustă, cu tracțiune 4×4 și cu spațiu util de încărcare, și asta la un preț bun”, ne-a precizat o sursă din interiorul Dacia, care este familiarizată cu vânzările de flote.

Marile avantaje ale modelului dezvoltat de Romturingia sunt costurile reduse de transformare a SUV-ului Duster într-un pick-up și folosirea unui număr cât mai mare de subansamble comune cu versiunea de serie. Duster Pick-up oferă o cabină simplă, cu două locuri și o lunetă de dimensiuni medii, protejată de un grilaj suplimentar. Bena are o lungime de 1,7 metri și dispune de o sarcină utilă de aproximativ 400 kilograme.

Romturingia, companie 100 românească cu sediul în Argeș, la Câmpulung Muscel, este un carosier independent specializat în realizarea de vehicule utilitare derivate din modelele de serie produse de Dacia, printre rezultatele colaborării cu constructorul de la Mioveni numărându-se și ambulanțele bazate pe precedenta generație Logan MCV.

Sursă foto: auto-testdrive.ro

RELATED ARTICLES

2 COMENTARII

  1. Shop online Mudster – Modificari Dacia Duster

    De la 1 Septembrie va invitam sa comandati produsele comercializate de Mudster Romania prin intermediul magazinului online Mudster Shop:
    http : // shop . mudster. ro / ro
    Acceptam plata la livrare sau prin Paypal si majoritatea cardurilor bancare, livrarea se face prin curier DPD sau Posta Romana

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole