autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, oct. 30th, 2012

Dacia Duster a căștigat încă o etapă în Campionatul Național de Offroad

Echipa „Duster 4×4 Everyone”, formată din angajați ai grupului Renault România, a câștigat a doua etapă consecutivă în cadrul Campionatului Național de Offroad, la Buzău. În perioada 25-28 octombrie, în zona Sărata Monteoru s-a desfășurat competiția GTC Buzău, organizată de clubul cu același nume. Echipajul de pe Dacia Duster a concurat la clasa Standard, unde au fost înscrise în total 10 mașini.

Traseul stabilit de organizatori pentru categoria Standard a avut o lungime de 107 km în prima zi de concurs și 112 km în ziua a doua. La final, mașinile au mai trecut și prin proba de trial. Echipajul Dacia a fost format din Gheorghe Catrina, pilot, și Adrian Mihai Petcu, copilot.

„A fost o cursă nebună, unde singurele lucruri pe care le-am văzut au fost intersecţii, terratrip, roadbook. Concentrarea a fost maximă şi totul a fost la limită. George s-a descurcat excelent, atât în zonele de viteză, cât şi pe zonele tehnice, iar asta s-a vazut cel mai bine în trial şi în speciala de sâmbătă, unde a avut cei mai buni timpi. Odată cu această victorie, Duster a confirmat că face faţă condiţiilor grele din offroad, în competiţiile de acest gen. De fiecare dată suntem puşi în situaţii noi, iar Duster reuşeşte să se descurce şi să ne impresioneze atât pe noi, cât şi pe ceilalţi concurenţi şi spectatori, prin fiabilitate şi capacităţile de offroad”, a declarat Adrian Mihai Petcu.

În etapa anterioară, la Câmpulung Muscel, Dacia Duster a câștigat pentru prima dată o etapă, în acest campionat, însă cu alt echipaj, format din Eugen Tătăroiu și Maria Dumitrache. Aceasta din urmă a mai obținut un loc 3, alături de pilotul Stelian Gănțoi.

Duster 4×4 Everyone

Echipajele care participă la Campionatul Naţional de Offroad de anul acesta cu vehicule Dacia Duster o fac din pasiune. Atât piloţii, cât şi copiloţii şi asistenţii tehnici sunt angajaţi ai Grupului Renault în România, pasionaţi de inginerie şi offroad, și s-au reunit în 2010 într-o asociaţie de profil numită Duster 4×4 Everyone. Misiunile Asociaţiei Duster 4×4 Everyone sunt promovarea capacităţilor 4×4 ale vehiculului Dacia Duster, depăşirea provocărilor sau limitelor personale, dar și respectarea şi protejarea naturii în timpul oricărei incursiuni cu maşinile în mediul natural, pe trasee offroad.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>