autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, apr. 23rd, 2013

Cum să-ți vinzi mașina personală în leasing

Cei care cred că este o perioadă dificilă pentru a-și vinde mașina au la dispoziție un instrument foarte util, prin intermediul căruia pot oferi autoturismul la vînzare în leasing. Este vorba despre site-ul cesiune.ro, care oferă posibilitatea celor interesați să posteze anunțuri de mașini second-hand. Anunțurile postate dispun automat de o calculație a ratelor de leasing și astfel mașinile devin mult mai accesibile. Ambele părți ale tranzacției vor fi mulțumite: vânzătorul își va primi prețul cerut de la cesiune.ro, cumpărătorul va plăti relaxat, în leasing, cu avans și rate egale, prețul mașinii.

Site-ul cesiune.ro s-a lansat pe piață acum aproximativ 4 ani, având ca obiect intermedierea predării de contracte de leasing. Acum oferă clienților săi și posibilitatea de a vinde mașinile second-hand prin contracte de leasing operațional. Practic, este vorba despre o evoluție de la un sistem rudimentar al anunțurilor de mică publicitate, postate în ziare sau pe diferite site-uri, la un sistem civilizat, în care tranzacțiile cu mașini rulate se desfășoară într-un cadru modern.

Care sunt pașii

Pașii pe care orice persoană care vrea să vândă mai ușor propria mașină trebuie să-i parcurgă sunt simpli:

1. Intră pe Cesiune.ro

2. Postează un anunț

3. Mașina este afișată automat cu calculația ratelor de leasing

4. Specialiștii Cesiune.ro preiau anunțul și încep să se ocupe de mediatizarea mașinii

5. În momentul în care este găsit un cumpărător vânzătorul primește banii integral de la Cesiune.ro

6. Cumpărătorul semnează contractul de leasing și primește mașina dorită, după plata avansului.

Avantajele postării de anunțuri pe Cesiune.ro

Utilizarea platformei Cesiune.ro are o serie de avantaje evidente – toate în favoarea proprietarilor de autoturisme care doresc să vândă repede și la un preț bun – față de sistemele clasice, de mică publicitate. Iată care sunt cele mai importante dintre aceste avantaje:

1. Datele de contact ale vânzătorului nu sunt publice, asigurând astfel intimitatea necesară celor care vând mașina, ferindu-i de samsari sau de curioșii care nu fac altceva decât să deranjeze. Informațiile de contact vor fi protejate și cunoscute doar de angajații Cesiune.ro;

2. Automobilul este postat pe site cu o calculație de leasing automată, fără ca vânzătorul să facă un efort suplimentar în acest sens. Mașina va fi astfel mult mai atractivă pentru oricine, dar mai ales pentru cumpărătorii care nu dispun de bani cash, dar își doresc o astfel de mașină;

3. Mașina este promovată de o echipă de specialiști care se ocupă de găsirea unui client. Cei care postează anunțul pot alege să-l evidențieze, contra cost. Dar angajații Cesiune.ro se vor ocupa întotdeauna de promovarea mașinii.

4. Costurile de postare a anunțurilor sunt la jumătate din prețurile practicate pe piață. Cesiune.ro consideră că varianta de postare de anunțuri gratuite nu este destinată celor care doresc cu adevărat să vândă o mașină, dar a ales să perceapă taxe foarte mici, la jumătate din cele cerute de site-urile obișnuite de anunțuri.

Mecanismul de finanțare al Cesiune.ro este un avantaj major și pentru companiile care doresc să scoată din activele firmei un automobil și să îl utilizeze în regim de leasing operațional, pentru un management mai bun al capitalului.

„Cesiune.ro și-a propus să susțină comerțul civilizat/modern cu automobile, care să permită atât deblocarea pieței, printr-o finanțare accesibilă oricui, cât și accesul cumpărătorilor la automobile verificate, fără riscuri privind proveniența și calitatea acestora”, a declarat Ionuț Vintilă, director de vânzări în cadrul Cesiune.ro. „Este timpul ca românii să treacă de etapa anunțurilor postate pe diferite site-uri de mică publicitate, fără să mai știe nimic apoi despre acest anunț. Le oferim un instrument puternic, prin intermediul căruia autoturismul pe care îl vând va fi preluat de specialiști, care se vor ocupa de el, de vânzarea și de finanțarea acestuia”, a mai spus reprezentantul Cesiune.ro.

Ce trebuie să știe cumpărătorii

  • Ratele sunt fixe. Cei care cumpără nu trebuie să stea cu grija unor modificări de dobândă care să afecteze sumele pe care le au de plată. Calculele sunt făcute de la bun început, astfel că avansul și ratele vor fi cunoscute de cumpărător din prima clipă.
  • Ratele sunt deductibile integral. Sistemul de leasing utilizat este de tip operațional, similar cu cel al închirierii unui automobil. Din acest motiv, cei care achiziționează mașina prin Cesiune.ro pentru o firmă vor putea deduce cheltuielile cu plățile lunare ale contractului.
  • Eligibilitatea cumpărătorilor este mult mai flexibilă. Sistemul de rate nu afectează gradul maxim de îndatorare al cumpărătorilor și nu cade sub incidența sistemului de rating bancar.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>