autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: joi, apr. 12th, 2012

Continental – investiții de peste o jumătate de miliard de euro în România

Grupul Continental a anunțat astăzi că investițiile sale în România au ajuns la aproape 575 de milioane de euro dintre care 75 de milioane doar în 2011. Cele trei centre de cercetare și șapte unități de producția au generat circa 10.500 de locuri de muncă. Conform companiei, cele două divizii ale grupului prezente în România, Automotive şi Rubber au înregistrat profit pe parcursul anului trecut și au realizat investiții totale de peste 75 de milioane de euro, angajând și circa 1.000 de persoane. În acest an, numărul angajaților va crește cu încă 1.000 de persoane.

De la începutul activităţii concernului în România, în anul 2000, Continental a investit peste jumătate de miliard în România şi a generat peste 10500 de locuri de muncă în cele trei centre de cercetare şi dezvoltare şi şapte unităţi de producţie, din Timişoara, Nădab, Carei, Sibiu, Braşov şi Iaşi. Continental este unul dintre investitorii şi angajatorii de top din România şi va continua dezvoltarea şi în 2012.

Cele trei centre de inginerie din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi cele trei unităţi de producţie din Timişoara, Sibiu şi Braşov, toate aparținând divizie Automotive, au adus investiţii în România de aproximativ 235 milioane de euro şi au creat peste 5.200 de locuri de muncă de la înfiinţare şi până la finalul anului 2011. Conform lui Christian von Albrichsfeld, directorul pentru cercetare şi dezvoltare din România, divizia Automotive s-a dezvoltat impresionant în ultimii ani și are în faţă provocări legate de proiecte şi tehnologii noi. Bazându-ne pe o echipă puternică şi unită şi având sprijinul autorităţilor, al partenerilor de afaceri şi al colaboratorilor am reuşit să ne respectăm angajamentul iniţial de a face din România una din locaţiile automotive high-tech ale concernului. În 2012, centrele Automotive din Continental România vor continua să se dezvolte. Investiţiile vor fi făcute atât în cercetare şi dezvoltare cât şi în extinderea capacităţii de producţie a fabricilor noastre”.

Divizia Rubber, în a cărui componenţă intră ContiTech şi Anvelope, dezvoltă şi produce pentru întreaga industrie automotive: anvelope pentru autoturisme cu mărimi cuprinse între 13 şi 17 inci, anvelope UHP (Ultra High Performance) şi VAN, sisteme de servo direcţie şi de aer condiţionat, sisteme hidraulice şi curele de transmisie. Grupul Rubber a investit, până la finalul anului 2011, circa 350 de milioane de euro în România şi a creat peste 5.300 locuri de muncă. ContiTech a investit în perioada amintită circa 80 de milioane de euro şi a generat 3.600 noi locuri de muncă în România. ContiTech şi-a dezvoltat centrele de producţie în Carei, Nădab şi Timişoara. Anvelope a investit în 2011 în fabrica din Timişoara peste 51 milioane Euro, iar din 1999 până în prezent suma investită ajunge la peste peste 260 de milioane Euro şi a angajat peste 1700 de persoane. „Continental Anvelope Timişoara, prima şi cea mai mare investiţie Continental în România, s-a dezvoltat local şi naţional atât în ceea ce priveşte businesul cât şi personalul. Angajamentul faţă de comunitate şi viziunea noastră ne-au permis să creştem şi să devenim una dintre cele mai importante companii din România” a menționat Pedro Carreira, director general al Continental Anvelope.

Cu o cifră de afaceri de 30,5 miliarde de euro în 2011, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial. Cu produsele sale din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, instrumentare, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri, Continental îşi aduce contribuţia la siguranţa deplasărilor şi la protecţia climei. În plus, Continental este un partener competent în comunicarea auto interconectată. Pentru Continental lucrează în prezent în jur de 164.000 de angajaţi în 46 de ţări.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>