autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, oct. 2nd, 2013

Continental a deschis o fabrică de pompe de carburant, la Brașov

Compania Continental a finalizat, la Brașov, o investiție de 40 de milioane de euro într-o fabrică de pompe de combustibil pentru automobile. Uzina este parte a diviziei Continental Powertrain, se află în Parcul Industrial Ghimbav și își propune să producă circa 7 milioane de pompe pe an. Numărul angajaților în acest an se va ridica la aproximativ 500 de persoane.

Potrivit anunțului companiei, produsele fabricate la Brașov vor fi livrate constructorilor de automobile din Europa, printre clienți numărându-se Grupul Volkswagen, BMW, Mercedes-Benz, Ford sau Renault. Deocamdată, uzinele auto Dacia, din Pitești, și Ford, din Craiova nu folosesc pompe de carburant Continental.

“Din moment  ce Brașov este principala noastră unitate de producție din Europa, se va lucra îndeaproape cu Dortmund și Bebra,” a declarat Markus Distelhoff, directorul unității comerciale Fuell Supply. “Dortmund este centrul nostru de competență la nivel mondial pentru dezvoltarea de noi tehnologii și procese de producție de unități de alimentare cu combustibil în timp ce Bebra este centrul nostru de competență pentru pompe de combustibil. Noua fabrică va fi prima “unitate integrată” a unității Fuel Supply  în Europa. “Grupăm trei competențe principale aici: fabricarea de pompe de alimentare cu combustibil electrice, turnarea lor în forme și asamblarea de unități complete de alimentare cu combustibil. “Fabrica are cele mai noi concepte de producție și logistică, care îi vor permite să îndeplinească cerințele industriei de automobile de astăzi. “Producătorii de automobile au înmulțit numărul de modele construite în ultimii 20 de ani, astfel încât trebuie să ne asigurăm că procesele noastre de producție sunt flexibile. În trecut, pe o linie de producție se puteau face trei modele, dar acum, pe aceeași linie în Brașov suntem capabili să producem 16 variante” spune Distelhoff.

Printre inovațiile de la această fabrică se numără și un concept de transport intern care elimină paleții sau cutiile de carton care ocupă spațiu în fabrică. Părțile primite intră în cutii de plastic standardizate pe care un sistem semiautomat le transportă apoi la locurile de muncă. “Acest sistem de zone libere de paleți va ajuta să ne scurtăm timpii de producție și reducerea stocurilor. De asemenea, fabrica va fi mai ordonată, deoarece nu va fi nici mai mult de împachetat în zona de producție, reducând astfel riscul de contaminare”, explică Rainer Kehnscherper , directorul general al Continental Powertrain România SRL.

Continental a investit în România peste 700 de milioane de euro în România, având unități deschise din toate cele 5 divizii ale companiei. Continental deţine sapte unităţi de producţie si  trei centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi al unui centru de distribuţie al anvelopelor pentru Europa de Est, în Săcălaz. Compania are în prezent circa 12.000 de angajaţi în România. Cu o cifră de afaceri de 32,7 miliarde de euro în 2012, Continental se numără printre cei mai importanţi furnizori pentru industria auto la nivel mondial, cu produse din domeniul sistemelor de frânare, al sistemelor şi componentelor de propulsie şi de rulare, panouri de bord, soluţii infotainment, sisteme electronice pentru autovehicule, anvelope şi produse tehnice din elastomeri.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>