autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: vin, dec. 6th, 2013

Mașina Anului în România 2014: Cele 10 finaliste

Asociația Presei Auto din România (APAR) a anunțat numele celor 10 mașini care au rămas în finala concursului Mașina Anului în România, ediția 2014. Mașinile au fost selectate dintr-un număr de 35 de vehicule care au întrunit condițiile de participare în competiție. Acestea trebuie să fie lansate pe piața din România în anul în care se desfășoară concursul. În linii mari, mașinile eligibile au fost similare cu cele din ediția 2014 a Car of the Year.

Finala concursului Mașina Anului în România 2014 va avea loc pe 17 decembrie 2013, când juriul va vota dintre cele 10 mașini, după ce va avea loc o sesiune de teste. Printre criteriile după care se va face jurizarea se numără designul interior și exterior, manevrabilitatea, calitățile dinamice, noutățile tehnologice, confortul, securitatea, consumul de combustibil, impactul asupra mediului, dar și prețul modelului sau relevanța pentru piața românească.

Din juriu fac parte 15 jurnaliști auto, din presa scrisă sau online.

Anul trecut, titlul a fost câștigat de Dacia Logan, a doua generație devansând la mică distanță Ford B-Max și Dacia Sandero.

Mașinile calificate în finala Mașina Anului în România  2014

Chevrolet Trax

Ford Kuga

Hyundai i10

Mazda 3

Nissan Note

Opel Adam

Peugeot 308

Renault Captur

Skoda Octavia

Toyota Auris

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>