autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mar, oct. 30th, 2012

Chrysler, creștere a profitului cu 80% în trim. 3

Chrysler Group a anunțat o creștere a profitului cu 80, în trimestrul III, ca urmare a vânzărilor tot mai bune în SUA. Chrysler este deținută de grupul Fiat de aproximativ trei ani.

Profitul net al constructorului american Chrysler s-a ridicat la 381 de milioane de dolari, în intervalul iulie-septembrie, după ce cu un an înainte, pe același interval, câștigurile sale nete se ridicau la 212 milioane de solari. Chrysler a obținut, în 2011, primul profit anual, după ieșirea din faliment și preluarea de către Fiat. Principalul motor de creștere, potrivit anunțului companiei, este cererea mare de autoturisme și vehicule comerciale, fiind înregistrate 30 de luni consecutive de creștere.

Veniturile au crescut cu 18 procente, la 15,5 miliarde dolari, urmând creșterea vânzărilor globale cu 12, la 556.000 de unități. Sergio Marchionne, CEO-ul companiei, a declarat că își menține ținta de venituri la 1,5 miliarde dolari, la sfârșitul acestui an, în condițiile în care profitul pe cele 9 luni din 2012 se ridică deja la 1,3 miliarde dolari.

Profitul operațional s-a ridicat, în trimestrul III, la 706 milioane de dolari, corespunzător unei marje de 4,6. Pe cele 9 luni, profitul oprațional a fost de 2,2 miliarde dolari.

Analiștii susțin că unul dintre motivele evoluției bune a Chrysler este menținerea cotei de piață. În timp ce restul companiilor americane, GM și Ford, au pierdut cotă de piață în favoarea mărcilor japoneze, care își revin după un an 2011 prost, Chrysler a rămas la un nivel constant.

De cealaltă parte, Fiat Group, care controlează un procent majoritar din Chrysler, 58,5, și intenționează să-și mărească deținerea, trece printr-o perioadă mai puțin bună, în special din cauza crizei de pe piața auto din Europa.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>