autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: sâm, mart. 2nd, 2013

Chevrolet Trax, mai ieftin decât fratele de concern Opel Mokka, în Europa de Vest

Chevrolet a anunţat preţurile noului Trax pentru principalele pieţe din Europa de Vest. Aşa cum ne aşteptam, primul crossover de oraş din istoria mărcii create de Louis Chevrolet va fi mai ieftin decât fratele de concern, Opel Mokka, mizând exclusiv pe raportul ideal preţ-calitate cu care ne-a obişnuit deja brandul american.

Deşi exteriorul şi interiorul celor două modele nu împart niciun detaliu comun, întreaga parte tehnică, inclusiv platforma şi motorizările, sunt, practic, identice. Alegerea clienţilor ar putea fi uşurată parţial strict de diferenţele de preţ sau de preferinţele estetice ale acestora.

Pe piaţa olandeză, spre exemplu, preţul de pornire al noului Chevrolet Trax a fost stabilit la 21.995 de euro, în timp ce varianta de bază echivalentă a noului Opel Mokka pleacă de la 22.645 de euro, cu toate taxele locale incluse. În Anglia, cel mai ieftin Trax, 1.6 LS 4×2, costă 15.495 de lire, echivalentul a 17.914 euro, fiind cu 500 de lire mai ieftin decât Mokka.

Clienţii pot opta pentru unul dintre cele trei niveluri de echipare, intitulate LS, LT şi LTZ. Echiparea de serie include aer condiţionat, tracţiune faţă, ESP, o baterie completă de airbaguri şi conexiune bluetooth.

Nivelul intermediar LT aduce în plus centrala multimedia Chevrolet MyLink, care se conectează la smartphone-ul şoferului pentru a prelua aplicaţiile, muzica şi chiar filmele acestuia, afişându-le pe un touchscreen generos cu diagonala de 7 inci. MyLink include şi asistentul Free Eyes Siri, cu comenzi vocale şi funcţie de citire a SMS-urilor şi e-mail-urilor. Trax LTZ este echipat în plus cu jante din aliaj de 18 inci, scaune încălzite şi tapiţerie din piele.

Paleta de motorizări, identică cu cea oferită de Mokka, pune la dispoziţia clienţilor europeni un motor aspirat pe benzină, de 1,6 litri şi 115 CP, un turbo de 1,4 litri şi 140 CP şi un diesel de 1,7 litri şi 130 CP. Tracţiunea integrală este oferită doar pentru versiunea de 1,4 litri pe benzină. Toate modelele, cu excepţia versiunii entry-level 1.6/115 CP oferită exclusiv cu o cutie manuală cu cinci rapoarte, sunt echipate cu transmisii manuale cu şase trepte, dieselul putând fi comandat opţional inclusiv cu o cutie automată.

În România, Chevrolet Trax va sosi în luna septembrie. Preţurile pentru piaţa locală vor fi date publicităţii mai aproape de data lansării, însă, dacă ne ghidăm după poziţionarea agresivă din Europa de Vest, noul Trax va deveni, începând din această toamnă, unul dintre cele mai accesibile şi atractive SUV-uri de clasă mică.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>