vineri, aprilie 19, 2024
AcasăIndustrieCarlos Tavares s-ar putea instala la șefia Grupului PSA Peugeot-Citroen în martie

Carlos Tavares s-ar putea instala la șefia Grupului PSA Peugeot-Citroen în martie

Carlos Tavares – nominalizat ca viitor CEO al PSA Peugeot-Citroen, s-ar putea instala la șefia grupului francez în martie, cu o lună mai târziu decât se preconizase inițial, au anunțat surse apropiate problemei.

Fostul secund al patriarhului Renault-Nissan Carlos Ghosn s-a alăturat companiei rivale PSA la 1 ianuarie, ca CEO în așteptare. Tavares a fost ales ca succesor direct chiar de actualul șef, Phillippe Varin.

PSA anunțase anterior că Tavares va prelua noua funcție cândva pe parcursul acestui an. Grupul francez se află în mijlocul unei tranzacții prin care va primi 3 miliarde de euro, în schimbul a 28% din acțiuni, divizate în mod egal între cei doi noi parteneri ai PSA, statul francez și chinezii de la Dongfeng Motor Co.

Potrivit speculațiilor apărute în presa franceză, Carlos Tavares urma să preia frâiele PSA pe 19 februarie, imediat după anunțarea rezultatelor financiare anuale. Planul a fost anulat la cererea expresă a lui Varin, care și-a dorit să rămână la conducerea companiei până în luna martie, moment care va coincide cu închiderea afacerii cu Dongfeng și, mai ales, cu vizita președintelui chinez în Franța. Un anunț oficial privind data exactă la care Varin își va depune mandatul va fi făcut în curând.

Potrivit înțelegerii cu Dongfeng și statul francez, noii acționari vor injecta aproximativ 750 milioane de euro fiecare, pentru a achiziționa câte o felie de 14% din acțiunile PSA Peugeot-Citroen, la o valoare medie de 7,5-8 euro per acțiune. Familia Peugeot va investi, de asemenea, 100 milioane de euro, pentru a rămâne în posesia a 14% din PSA, o emisiune de obligațiuni în valoare de 1,4 miliarde de euro urmând să acopere diferența până la cele 3 miliarde.

Dongfeng și PSA poartă de ceva timp negocieri privind extinderea cooperării din Asia și creșterea cotei de piața din regiune. Printre variantele luate în calcul se numără inclusiv deschiderea unei noi uzine în China, a patra fabrică operată în joint-venture de PSA și partenerul său din țara Marelui Zid.

Tranzacția cu Dongfeng și statul francez va fi parafată până pe 19 februarie, data la care compania PSA Peugeot-Citroen va anunța rezultatele financiare din 2013.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Cele mai recente articole