autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, sept. 18th, 2013

Carlos Ghosn prezice apariția primului model electric din gama Dacia

Primul model electric produs sub sigla Dacia ar putea deveni realitate mai repede decât ne așteptam. Teoria a fost lansată chiar de Carlos Ghosn, șeful Alianței Renault – Nissan, care este convins că expansiunea fără precedent a segmentului eco va duce la democratizarea sistemelor de propulsie alternative și, inevitabil, la apariția unor modele din ce în ce mai ieftine.

“Îmbunătățirea infrastructurii necesare va convinge publicul să îmbrățișeze fără rețineri mașinile electrice, ceea ce va duce la scăderea prețurilor. Nu există niciun motiv care ar putea să împiedice dezvoltarea unui model electric Dacia în viitor.“, explică Ghosn, într-un interviu acordat publicației maghiare Index.hr.

În ciuda succesului modest de care se bucură în prezent modelele electrice ale Alianței, Carlos Ghosn nu și-a pierdut încrederea în mașinile eco și pregătește o contraofensivă bazată pe accesibilitate și ușurință în utilizare.

“Vom ajuta segmentul să crească, oferind modele electrice mai ieftine și contribuind la extinderea infrastucturii dedicate mașinilor de acest tip la nivel global.”

Carlos Ghosn vede intrarea rivalilor de la Volkswagen și BMW în segment ca un motiv de bucurie pentru Renault și Nissan. Odată cu înmulțirea jucătorilor de pe piață, interesul publicului va crește, iar autoritățile vor fi obligate să accelereze adaptarea infrastructurii existente la cerințele proprietarilor de mașini eco. Potrivit estimărilor oficiale, până în 2020, 10 din mașinile vândute în Europa vor fi modele cu emisii zero.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>