autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: Dum, mai 26th, 2013

BMW și Pininfarina uimesc cu un concept nou: Gran Lusso Coupe

Așa cum a promis, BMW expune alături de Pininfarina un concept complet nou în cadrul Concursului de eleganță Villa dEste, desfășurat în acest weekend. Rodul colaborării lor se numește Gran Lusso Cupe și are la bază actuala generație BMW Seria 6. Pininfarina a încercat să reinterpreteze modelul german, păstrând însă caracteristicile definitorii ale unui produs BMW: ampatament lung, capotă extinsă a motorului, console scurte şi habitaclu împins spre spate, cu o linie a acoperişului ce coboară uşor.

Designul modelului de serie a fost regândit, partea frontală fiind dominată acum de o grilă tradițională, aplicată spre șosea, pentru a inspira dinamismul modelelor clasice. Blocurile optice au fost și ele redesenate și decorate cu lumini LED pentru o notă contemporană. Spoilerul a fost și el retușat pentru a crea un nou echilibru.

Profilul dispune de noi detalii, printre care și logo-ul Pininfarina aplicat la nivelul pasajelor roților, ca o semnătură distinctă. Posteriorul dispune de noi blocuri optice, de o linie a acoperișului mult mai coborâtă, de un spoiler cu deflector fals și de inserții de aluminiu mat. Nu lipsesc nici jantele de 21 de inch, cu cinci spițe, create special de cei doi constructori.

Dacă despre motorul V12 care animă acest concept, nu știm mare lucru, despre interior ar fi multe de spus. Piesa de rezistență este, fără îndoială, lemnul de kauri. Acesta are o vechime de aproximativ 48.000 de ani și a fost conservat perfect în mlaștinile din Noua Zeelandă. Designerii Pininfarina și BMW au folosit o singură bucată din acest lemn extrem de rar pentru a ornamenta habitaclul conceptului Gran Lusso Coupe.

Nu lipsesc scaunele noi, planșa de bord orientată către șofer, inserțiile de aluminiu și plafonul capitonat cu lână italiană de calitate. BMW și Pininfarina nu au anunțat planuri de a produce în serie acest concept, scopul său fiind acela de a promova un exercițiu de imaginație și colaborare al celor două companii.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>