autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: Dum, mai 19th, 2013

BMW Seria 5 facelift, disponibil de la 43.400 euro – video, prețuri și informații complete

După aproape patru ani de la lansare, BMW renovează bestsellerul Seria 5. Sub caroseria întinerită se ascund o serie de modificări tehnice menite să readucă modelul german în vârful segmentului său: motoare mai puternice și mai economice, noi sisteme de asistență și o versiune mai accesibilă 518d.

La exterior faceliftul este destul de discret. Grila include noi fante mai proeminente, semnalizatoarele laterale au fost integrate în oglinzi, iar prizele de aer din parașocul frontal au fost retușate, pentru un plus de eleganță. Farurile bi-xenon sunt standard pe întreaga gamă de modele, opțional fiind disponibile blocuri optice cu tehnologie full LED și proiectoare de ceață cu LED-uri. Seria 5 GT beneficiază, în plus, de stopuri complet noi și de un portbagaj mărit cu 60 l, până la 500 l.

Respectând tiparul lansat odată cu noile Seria 1 şi Seria 3, clienţii pot opta pentru trei linii distincte de echipare, denumite sugestiv, în funcţie de caracteristici, Sport Line, Comfort Line şi Luxury Line. Separat se oferă suspensie adaptivă şi pachet M Sport, cu şasiu sport coborât şi jante mai mari cu diametrul de 18 sau 19 inci.

Considerat încă un etalon de finisare şi stil, interiorul nu a trecut prin modificări de amploare, accentul fiind pus pe crearea unei colecţii mai generoase de nuanţe şi materiale ce pot fi combinate după bunul plac al clienţilor aflaţi în căutarea luxului absolut.

O altă noutate este cea mai recentă versiune a centralei de comandă iDrive, dotată cu controller multi-touch senzitiv și funcție de recunoaștere a caracterelor. Sistemul Night Vision detectează acum mai eficient oamenii și animalele de pe carosabil, iar cruise controlul activ vine cu funcție Stop&Go și frânare automată pentru prevenirea coliziunilor iminente. Din noiembrie va fi disponibil și asistentul Traffic Jam, care va menține automat mașina pe banda sa de rulare, inclusiv în viraje.

Sistemul de navigație poate alege, în premieră, nu doar cea mai scurtă sau mai rapidă rută, ci și cea mai economică, grație funcției Proactive Driving Assistant, sfătuind șoferul să nu apese pedala de accelerație în apropierea unui viraj sau a unei zone cu limitări de viteze, totul pentru a reduce la minimum consumul.

Gama actuală de motorizări a fost revizuită pentru un plus de performanţă şi de eficienţă. Marea noutate este apariția unui model entry-level mai accesibil, 518d, animat de o versiune detunată a dieselului de 2 litri, care produce 143 CP și promite un consum mediu excelent de 4,5 l/100 km. Emisiile de dioxid de carbon sunt estimate la doar 119 g/km, iar pragul de 100 km/h este atins în 9,6 secunde. Varianta de 184 CP oferă valori similare de consum și emisii, modelul 520d Efficient Dynamics, devenit redundant, fiind eliminat din program.

BMW a modificat și V8 bi-turbo de 4,4 litri pe benzină. Acesta dezvoltă acum 450 CP (plus 43 CP), dar consumă doar 8,6 l/100 km în medie, cu 2,8 l/100 km mai puțin decât în cazul actualului model.

Sistemul start&stop este acum standard pe toate modelele. Tot standard sunt oferite și funcția de recuperare a energiei la frânare, grila radiatorului activă și modul sailing, de decuplare a cutiei atunci când nu mai este apăsată accelerația, între 50 și 160 km/h, pentru modelele echipate cu transmisia automată cu opt trepte. Toate motoarele îndeplinesc normele de poluare Euro6, valabile abia din septembrie 2014. Modelele diesel sunt echipate standard cu tehnologie Blue Performance de reducere a emisiiloe de oxid de azot, bazată pe filtrarea prin uree.

Noul model va fi disponibil din toamnă, primele livrări urmând să aibă loc în septembrie. Preţul de pornire a fost stabilit la 43.400 euro cu TVA, cotație valabilă pentru modelul 520d limuzină.

Versiunile Touring sunt mai scumpe cu aproximativ 2.000-3.000 de euro, cel mai ieftin 518d fiind disponibil de la 46.004 euro, cu toate taxele incluse. Modelul de top 550i pleacă de la 76.694 euro, iar M5 costă 107.260 euro. Pentru Seria 5 GT socotelile pornesc de la 53.196 de euro (520d).

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>