autoindustry.ro Web analytics

Publicat la: mie, iul. 2nd, 2014

BMW construiește în Mexic o nouă uzină în valore de 1 miliard de dolari

BMW construiește la San Luis Potosi, în Mexic, o nouă uzină în valore de 1 miliard de dolari. A doua facilitate de producție a companiei bavareze situată pe teritoriul continentului nord-american va fi inaugurată în 2019, cadența sa inițială fiind estimată la 150.000 de mașini pe an.

Noua fabrică ar putea include și o linie de producție pentru motoare, BMW luând astfel în considerare, pentru prima dată în istoria sa, montarea de propulsoare în America de Nord. BMW s-a ferit de-a lungul anilor să își producă motoarele în afara granițelor țării natale, Germania. Prima concesie a fost făcută recent, odată cu inaugurarea unei linii de asamblare pentru motoare cu patru cilindri, la Shenyang, în China, propulsoare destinate exclusiv modelelor comercializate în patria Marelui Zid.

Germanii de la BMW nu vor fi, însă, singuri în Mexic, unde costurile de producţie sunt cu circa 20% mai mici decât în SUA. Vecinii lor se vor numi Mercedes-Benz și Audi, principalii rivali anunțând deja planuri pentru inaugurarea unor uzine la sud de granița cu Statele Unite.

Singura uzină operată în prezent de BMW pe continentul Nord American este cea de la Spartanburg, Carolina de Nord (SUA), deschisă în 1994. Aici este produsă întreaga gamă de SAV-uri a companiei germane, fiind responsabilă pentru unul dintre cele mai mari volume de export din domeniu de pe teritoriul american. Rivalii de la Mercedes produc și ei SUV-urile ML și GL la Tuscaloosa, în Alabama.

Lasă un comentariu

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>